Over Smart Recycling.

Smart Recycling is zowel een concept als een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van een nieuwe methode om het groeiende probleem van huishoudelijk overbodige kleding tegen te gaan.

De bestaande mogelijkheden voor deze afvalstromen lossen het probleem onvoldoende op en Smart Recycling biedt een uitgebreidere oplossing waarbij de consument; in plaats van de goederen weg te gooien of te doneren, de mogelijkheid geboden krijgt om hun overbodige kleding door te verkopen.

Smart Recycling werd oorspronkelijk in 2011 in Zwitserland opgericht, maar is nu tevens actief in Groot-Brittannië en breidt nu haar activiteiten uit  naar Nederland en andere Europese landen.

Cash 4 Clothes Suisse

Hoe het werkt.

De goederen die worden ingezameld, vallen gewoonlijk in twee groepen, in een verhouding van 75% op 25%, waarbij de grotere groep hergebruikt kan worden met het oorspronkelijke doel; bijvoorbeeld een broek die weer door een ander gedragen kan worden. De tweede groep zijn goederen die kunnen worden gerecycled tot een ander product, denk hierbij aan kleding die tot opvulling voor meubels of als poetslappen voor industriële doeleinden gerecycled kan worden.

In Nederland en Groot-Brittannië opereert Smart Recycling nu via Next Best Clothing Ltd. (Incorporated in 1998) en Bag2School (handelsmerk geregistreerd in 2001). Bag2School en Smart Recycling houden zich bezig met het verzamelen van kleding, textiel, schoenen en tassen. Next Best Clothing Ltd. verzorgt hierna het wereldwijde transport van de ingezamelde goederen. Momenteel bedraagt het opgebrachte tonnage van deze operaties ongeveer 500 ton per week.

Entrepôt de vêtements Cash 4

Onze visie.

Het primaire doel van Smart Recycling is om ongewenste textielen en kleding te recyclen in plaats van storten door deze een tweede leven te geven. De logische manier om met ongewenste goederen om te gaan en de overproductie van nieuwe goederen te stremmen, is om ervoor te zorgen dat alle producten volledig worden benut in de loop van hun natuurlijke intrinsieke levensduur. Hierdoor wordt de noodzaak om nieuwe goederen te vervaardigen om aan dezelfde vraag te voldoen aanzienlijk verminderd.